top of page

Mijn verhaal

Mijn verhaal
IMG_4485_edited.jpg

Het motto van Taste of Fit

"Gezond of smaak, waarom kiezen?"

Over mij

Welkom, ik ben Tara, de drijvende kracht achter deze website en blog. Mijn liefde voor koken en lekker eten was er al vanaf jonge leeftijd. Door mijn eigen uitdagingen in de zoektocht naar een gezond gewicht ontwikkelde ik een diepe interesse in gezonde voeding. Deze persoonlijke reis heeft niet alleen mijn levensstijl, maar ook mijn carrièrekeuze beïnvloed. Geïnspireerd door mijn ervaringen, besloot ik mij te specialiseren als voedingsdeskundige, met als doel anderen te helpen hun gezondheids- en welzijnsdoelen te bereiken.
 

Als gecertificeerde sportvoedingsdeskundige, voedingscoach, en gepassioneerde foodie, ben ik overtuigd in de kracht van voeding en hoe dit een positieve impact kan hebben op het leven.

mijn toewijding aan het delen van gezonde recepten, praktische voedingstips, en het bieden van persoonlijke begeleiding met op maat gemaakt advies. Samen werken we aan het maken van gezonde, duurzame keuzes die uw voeding en levensstijl verrijken.

Van Persoonlijke Ervaring tot Professionele Passie

Als tiener in de puberteit kreeg ik te maken met gewichtstoename, wat resulteerde in een afname van mijn energie en een toename van ziektes. De verbale agressie die ik ervoer vanwege mijn gewicht leidde ertoe dat ik drastisch van koers veranderde en begon met een crashdieet. Dit was de start van een verstoord eetpatroon en jo-jo gewicht die ongeveer tien jaar duurden. Ondanks mijn beste pogingen door middel van diëten en overmatig sporten, eindigde elke poging in teleurstelling en frustratie. Deze aanpak had een verwoestend effect op zowel mijn fysieke als mentale gezondheid, en ik ontwikkelde uiteindelijk een eetstoornis.

Na jaren van strijd kwam het besef dat mijn benadering onrealistisch was en dat er iets moest veranderen. Ik besloot om diepgaand onderzoek te doen naar de wetenschap achter voeding, sport en gezondheid. Deze kennis heeft niet alleen mijn leven veranderd, maar ook mijn carrièrepad gevormd.

Koken in Lockdown: Het ontstaan van 'Taste of Fit'

Net als velen, werd ook mijn werk tijdens de pandemie plotseling onderbroken, waardoor ik onverwachts veel vrije tijd had. Geïnspireerd door de vele positieve reacties die ik in het verleden had ontvangen over mijn creatieve, gezonde gerechten en kookvaardigheden, besloot ik deze passie te delen via social media. Zo werd "Taste of Fit" geboren. Dit platform gaf me de vrijheid om mijn culinaire experimenten naar een hoger niveau te tillen, waarbij ik mij toelegde op het ontwikkelen en verfijnen van smaakvolle en gezonde recepten.

Na jarenlange zelfstudie en ervaring, heb ik mijn kennis formeel uitgebreid door een opleiding tot voedingsdeskundige en sportvoedingsadviseur te volgen. Deze studies verdiepten mijn inzicht in voedingswetenschap, toegepast op zowel algemene gezondheid als sportprestaties, en hielpen mij een gezondere relatie met mijn eigen lichaam te ontwikkelen.

Van Strijd tot Succes

Mijn persoonlijke strijd met verstoorde eetpatronen en de constante blootstelling aan restrictieve diëten, heeft mijn missie gevormd om dergelijke diëten te ontmaskeren en te bestrijden. Door mijn passie voor heerlijk eten en koken te combineren met mijn kennis van voedingswetenschap, transformeerde wat ooit begon als een hobby, uit tot mijn professionele carrière.

De start van de samenwerking met Your Personal Best

Begin 2023 sloeg ik de handen ineen met de personal training studio "Your Personal Best" in Knokke-Heist. Deze samenwerking verenigt deskundigen in fitness, voeding, gezondheid en algemeen welzijn. Samen richten we ons op het begeleiden van mensen naar de beste versie van zichzelf. Dit doen we door het bieden van nieuwe inzichten en een aangepaste mindset, altijd met de focus op een persoonlijke aanpak die past bij ieder uniek individu.

IMG_4629-Enhanced-NR-2_edited.png
Mijn rol als voedingsdeskundige

Als voedingsdeskundige is mijn primaire drijfveer het creëren van duurzame, gezonde leefgewoonten die eenvoudig te integreren zijn in het dagelijks leven van mijn cliënten. Mijn passie voor voeding begon met mijn eigen reis naar een gezonder gewicht, waarbij ik ontdekte dat effectieve voedingsstrategieën niet restrictief hoeven te zijn, maar juist realistisch en evenwichtig. Dit persoonlijke pad heeft geleid tot een diepgaand begrip van de uitdagingen waar velen van ons mee worstelen en de misvattingen rond diëten die vaak in de media worden verspreid.

Ik geloof sterk in het empoweren van individuen om geïnformeerde keuzes te maken over hun voeding, wat leidt tot betere gezondheidsresultaten en een verbeterde kwaliteit van leven. Door mijn professionele achtergrond, voortdurende educatie en praktijkervaring, streef ik ernaar mijn cliënten de tools en kennis te bieden die nodig zijn om hun voedingsdoelen op een gezonde en haalbare manier te bereiken. Elk advies dat ik geef, is op maat gemaakt en afgestemd op de unieke behoeften en levensstijl van elke cliënt, omdat ik niet geloof dat er een one-size-fits-all oplossing bestaat als het gaat om voeding.

IMG_4506_edited_edited.png

Daarnaast zien mijn trouwe lezers 'Taste Of Fit' als een waardevolle bron voor gezonde recepten en tips over holistische dieetaanpassingen die hen helpen zich geweldig te voelen. Verken de website verder en laat je inspireren door 'Taste of Fit'.

taste of fit logo_edited_edited.png
bottom of page